RRB NTPC April 12 Paper (GS) Shift - II

Afternoon shift
1. first Australian captain to win world cup for Australia
Ans: Allan Border

2. Current president of Pakistan
Ans: Mamnoon Hussain

3. Diamond contains which element?
Ans: Carbon

4. Apgar score is a test?
Ans: To summarize health of newborn babies

5. World heritage day?
Ans: 18th April

6. What is called as Black gold?
Ans: Petroleum

7. Current director of BARC?
Ans: Sekhar Basu

8. Dipa Karmakar is related to ?
Ans: Gymnasts

9. World's most energy efficient city?
Ans: Reykjavik

10. Golden pagoda temple of Buddhist located at?
Ans: Myanmar

11. Instrument to measure atmospheric pressure?
Ans: Barometer

12. Vinegar contains?
Ans: Acetic Acid

13. Which PM hoisted flag on red fort for maximum number of times?
Ans: Jawaharlal Nehru

14. Jeans was first marketed by?
Ans: Levi Strauss

15. Planet that doesn't get its name form Greek or Roman mythology?
Ans: Earth

16. Who succeeded Mauryan Dynasty?
Ans: Shunga Dynasty

17. Which is the hottest planet?
Ans: Venus

18. Who is the 9th Chief Minister of Arunachala Pradesh?
Ans: Kalikho Pul

19. Winners of Australian open Women's doubles?
Ans: Sania Mirza and Martina Hingis

20. The only female ruler of Mughal Empire?
Ans: Razia Sultan

21. Who wrote 'To kill a Mockingbird'?
Ans: Harper Lee

22. Who is Nargis Dutt?
Ans: Indian Film actress

23. Hydro-power plants convert the mechanical energy into?
Ans: Electrical Energy

24. What is TBasic?
Ans: Programming Language

25. World's most poisonous fish?
Ans: Stonefish

26. Which Planet is named after Roman God?
Ans: Venus

27. Dholavira comes under?
Ans: Indus Civilization

28. Borobudur Temple located in ?
Ans: Indonesia

Enter your email address:


No comments:

Post a Comment